Aanleg van nieuwe tuinen

In de besprekingsfase luisteren wij naar specifieke wensen en noden qua functie, onderhoudsvriendelijkheid en stijl, zodat wij ten volle voor de juiste invulling en oplossing kunnen zorgen.

Wij geven indien nodig advies. Vanuit onze eigen ervaring en in overleg kan een passend design of ontwerp worden uitgewerkt, dat voldoet aan uw dromen en budget. Een kostenraming of offerte wordt opgesteld.

Keuze uit verschillende kwaliteiten en prijsklassen in diverse materialen.
Wij komen tegemoet aan de gewenste fasering en stellen eventueel een stappenplan voor u op.

Verwachtingen van de tuin

Denk goed na over wat je van je tuin verwacht en hou rekening met de bouwstijl van je woning:

  • Wil je een besloten tuin die privacy biedt of een open tuin die overgaat in het landschap?
  • Hou je van een vlakke, ruimtelijke tuin of zie je wel wat in niveaus en hoogteverschillen? (mogelijkheden om waterpartijen met verval in te bouwen, gebruik van damwanden, schanskorven...)
  • Wordt het een tuin voor rust, actie of een combinatie van de twee? (speelgras met of zonder tuigen, zwembad of vijver, (zonne-) terras of luierplekjes in de schaduw…)

Stijl van de tuin

Ga je voor de traditionele tuin met gazon en perken rondom, of spreekt een klassieke stijl met symmetrische plantsoenen, paden en ornamenten je meer aan?

Steelt een modern design met strakke lijnen, hier en daar een blikvanger en makkelijk onderhoud je hart? Of hou je van de romantische cottagestijl met tuinkamertjes en weelderige borders die je het hele jaar door verrassen?

Wat dacht je van een tuin op kleur, waarin elke plant of bloem in dezelfde tint bloeit en voor een serene sfeer zorgt? Met geurige bloeiers, fruit- en bessendragende struiken en bomen lok je dan weer vlinders en vogels naar je tuin!

Kies je afsluiting, tuinhuis, terrastegels, paden en verlichting in functie van de door jou gekozen stijl, dat geeft absoluut een meerwaarde!

Is je tuin aan een verjongingskuur toe, dan kan implementatie van een paar nieuwe elementen en aanpassing van oude materialen en beplanting snel uitkomst bieden.

Beplanting en gazon

Bodembedekkers, klimop en andere onderhoudsvriendelijke planten kunnen de intensiviteit van het onderhoud terugschroeven.

Voor de aanleg van een nieuw grasperk of gazon kunnen wij verschillende grassoorten inzaaien of werken met rollen of grasmatten, wat onmiddellijk afgewerkt resultaat biedt.

Tevens leveren wij Buxus uit eigen teelt.

Referenties en sfeerbeelden